Contact
ro | en

Despre

I may be helping to bring harmony between people through my music.
Nat King Cole

2020 applications
are open

Povestea unui concurs jazz de succes

Sunt mandru sa va spun ca la doar 13 ani de la debut, Bucharest International Jazz Competition este cotat drept al doilea concurs de jazz din Europa si al treilea pe plan mondial. Concursul contribuie in mod semnificativ la construirea unei imagini pozitive a Romaniei in lume, facand posibila includerea tarii noastre pe harta internationala a evenimentelor de jazz majore.

Adresat muzicienilor profesionisti, evenimentul a debutat cu succes in 2007, inregistrand o participare neasteptata pentru prima editie – 30 trupe din 25 de tari.
Trendul s-a mentinut, popularitatea evenimentului crescand simtitor, castigandu-si pe drept titulatura de cel mai vizibil si puternic concurs din regiune. La vizita sa in Romania, Natalie Cole a fost incantata sa gaseasca un eveniment de acest gen si a considerat binevenita miscarea dedicata noii generatii a jazz-ului.
Editia cu nr. 13 va debuta pe 9 mai reunind la start trupe de pe 4 continente, Bucurestiul devenind capitala mondiala a jazz-ului.
 

Natalie Cole & Luigi Gageos, director concurs

Sub sloganul “100% jazz and more” publicul este invitat sa afle noile tendinte mondiale, “creme de la creme” ale marilor centre de jazz din intreaga lume, concepte bine definite, idei indraznete in evolutii inedite. Portofoliul concurentilor include participari la evenimente internationale prestigioase ca Festivalul de Jazz de la Montreux, Thelonius Monk Festival, Red Sea International Jazz Festival sau Lionel Hampton Jazz Festival USA. Sunt convins ca proiectele de jazz de anul acesta vor tine salile pline asa cum a fost de fiecare data.
Invitam atat iubitorii de gen, cat si pe cei neinitiati in tainele jazz-ului sa se bucure de seri pline de creativitate si libertate de expresie, o adevarata explozie de culoare si energie.
 

O saptamana intreaga dedicata jazz-ului…concerte, jam sessions si workshopuri, la finalul careia, pe 18 mai vor fi cunoscuti cei mai buni artisti ai noii generatii de jazz.
Bucharest International Jazz Competition se desfasoara in cadrul Festivalului International EUROPAfest, cu o traditie de 26 de ani, derulat sub Inaltul Patronaj al Altetelor Lor Regale Principesa Margareta si Principele Radu din 2005, si castigator al titulaturii de festival EFFE - Europe's finest festivals.


Luigi Gageos
Director EUROPAfest
 

Juriul Bucharest International JAZZ Competition 2019 este international si cuprinde artisti si profesori, experti recunoscuti in domeniu, cu o mare experienta in identificarea noilor talente din lumea jazz-ului.

Petru Stoianov - Romania

Vicepreşedinte  jmEvents, director artistic EUROPAfest şi fondator al Jeunesses International Music Competition, Petru Stoianov este compozitor, profesor universitar dr., membru al Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România şi al Secţiunii Naţionale Române al Societăţii Internaţionale de Muzică Contemporană, laureat al unor concursuri naţionale şi internaţionale de compoziţie. Creaţia sa include peste 50 de titluri în genuri variate, lucrări interpretate de mari solişti pe importante podiumuri de concert, în cadrul unor prestigioase Festivaluri de muzică nouă. Preşedinte şi membru în numeroase jurii naţionale şi internaţionale de creaţie şi interpretare muzicală, a deţinut importante funcţii în domeniul învăţământului muzical universitar: prodecan la Facultatea de Muzică a Universităţii de Vest din Timişoara, prodecan şi decan la Facultatea de Muzică a Universităţii Spiru Haret din Bucureşti, consilier, director şi director executiv (8 ediţii) al Festivalului Internaţional Săptămâna Internaţională a Muzicii Noi,SIMN - Bucureşti.

Afis

  vezi   |   descarca

Regulament

vezi    |    descarca

Fisa de inscriere

descarca


Regulament 2019

Editia cu nr. 13 a Bucharest International Jazz Competition, 11 - 18 mai 2019, este deschisa trupelor si vocalistilor de orice nationalitate.
Participantii la concurs trebuie sa fie nascuti dupa 1 mai 1979.

Conditii Generale

Eligibilitate

Trupele pot avea pana la 6 muzicieni si pot include:

 • instrumentisti si vocalisti
 • instrumentisti
 • vocalisti


Etapa I - Selectia semifinalistilor

Comisia de admitere va evalua fiecare cerere de aplicare. Inregistrarile trebuie sa fi fost realizate in ultimele 12 luni. Aplicatia trebuie sa includa 2-3 piese contrastante.

Etapa a II-a - Semifinala / 11 - 17 mai

 • Semifinalistii vor evolua 50 - 60 minute in sala de concert a competitiei
 • Semifinalistii vor evolua 50 - 60 minute intr-un spatiu neconventional
 • Semifinalistii vor evolua 60 - 80 minute in jam sessions

Repertoriul concurentilor este la alegere.

Etapa a III-a - Finala si Gala / 17 - 18 mai

Finalistii vor evolua 20-40 minute.

Conditii de participare

Inscrierea in concurs se va face pe baza de:

1. materiale digitale:
    a. piese concurs
    b. fisa de inscriere - Anexa A

    c. fisa de inscriere - Anexa B ( pentru fiecare membru ) + documentele anexe
    c. doua fotografii de grup, color, format landscape, min 1MB
    d. scurta prezentare a grupului - max. 10 randuri

2. materiale printate:
    a. fisa de inscriere - Anexa A, Anexa B, Anexa C
    b. copie C.I. / pasaport pentru fiecare membru al grupului
    c. o fotografie tip pasaport pentru fiecare membru al grupului
    d. confirmarea in copie a achitarii taxei de inscriere
    e. technical rider

Toate documentele digitale vor fi transmise folosind www.wetransfer.com astfel:
-    se realizeaza un fisier cu titlul "numele trupei"
-    se copiaza toate documentele digitale completate in fisierull realizat
-    se arhiveaza fisierul ( zip, rar etc )
-    se trimite fisierul prin www.wetransfer.com la email office@jmevents.ro
-    va rugam sa mentionati: “Aplicatie pentru concursul de jazz – numele trupei”.

Toate documentele printate de mai sus vor fi transmise prin posta, nu prin email. Adresa postala este:
jmEvents
C.P. 13 - 63, Bucuresti 13, Romania

Va rugam sa mentionati pe plic:
 “Aplicatie pentru concursul de jazz”

 

Taxa de inscriere de 120 Euro sau 600 RON va fi achitata prin transfer bancar.
Cont IBAN: RO82 BACX 0000 0004 3583 4003 ( pt. EUR )
Nume banca: UniCredit Bank - Sucursala Izvor
Adresa: Bvd. Libertatii, nr. 20, 050707 Bucuresti
Titularul contului: jmEvents
Subiect: Taxa de inscriere la BIJC pentru...(nume trupa)

 

 

Taxa nu e returnabila. Taxa va fi returnata doar acelor grupuri care au toate documentele de inscriere, dar care nu au fost acceptate in Semifinala ca urmare a selectiei muzicale.

Termenul de inscriere este 10 februarie, 2019 ( pe email, ora 23:59, iar pentru posta, data trimiterii la expeditor ). Confirmarea inscrierii candidatilor in concurs se va face pana la data de 1 martie 2019.

Participantii vor beneficia de tehnician si sistem de sunet profesional, precum si de drum kit, pian acustic sau digital, amplificator bass, amplificator chitara si microfoane.

 

Trupelor finaliste ( 4-6 trupe )  organizatorii le vor oferi cazare gratuita, organizata prin sistemul de concurs, pentru întreaga perioada a finalei. Aceasta oferta este valabila doar pentru acele trupe care au folosit sistemul de cazare al concursului.

Trupelor semifinaliste, organizatorii le pun la dispozitie o oferta cu optiuni de cazare la preturi speciale. Cei interesati sunt rugati sa trimita o cerere la office@jmevents.ro.


Valoarea totala a premiilor este de 7.000 Euro: bani si concerte.

 •     Grand Prize Winner                  1.200 Euro
 •     Premiu special - Best Band       400 Euro
 •     Premiu special - Best Vocalist   400 Euro
 •     3 - 5 concerte pentru una sau doua dintre trupele finaliste

Laureatii vor fi inclusi cu prioritate in programele nationale si internationale organizate de jmEvents.

Finalistii pot primi diplome, la cerere. Premiile vor fi acordate de un Juriu ai carui membri sunt personalitati ale lumii jazzului international. Juriul va folosi la evaluare criterii standard de selectie precum:

 •     stil / interpretare
 •     improvizatie
 •     tehnica / dictie / articulare
 •     muzicalitate
 •     masura si ritm
 •     intonatie

Toate deciziile Juriului sunt definitive si fara drept de contestatie. Preferinta publicului va fi luata in considerare pentru decizia finala.

Laureatii vor primi personal premiile a doua zi dupa Gala EUROPAfest. Orice pretentie ulterioara este considerata nula.

 

Interpretarile din cadrul concursului pot fi transmise sau inregistrate de catre un post de radio si de catre un post de televiziune si vor putea fi folosite, de asemenea, in cadrul altor emisiuni difuzate in Romania sau in strainatate, in direct sau redifuzate, integral sau partial pe canalele media si online. Inscrierea in concurs implica acordul concurentilor asupra eventualelor inregistrari si transmisii. Acestia nu pot pretinde nici un fel de remunerare complementara.


Pe parcursul desfasurarii concursului Bucharest International Jazz Competition nu este permisa evolutia grupurilor sau a muzicienilor din concurs in alte spatii  decat cele apartinand competitiei.

Incalcarea regulamentului atrage dupa sine excluderea irevocabila din competitie si/sau, aplicarea de masuri pecuniare.

Pentru intrebari suplimentare nu ezitati sa ne contactati !

Toate

Alege

| | |

De la inceput ne-a interesat sa realizam performanta.
Am gandit tot ceea ce am facut in Romania ca si cum ne-am fi aflat pe oricare dintre marile scene ale lumii. Chiar daca a fost greu, intr-o societate in continua schimbare, era singurul lucru pe care il puteam face. Si rezultatele n-au intarziat sa apara.

Azi, Bucharest International Jazz Competition este un brand cunoscut in peste 50 tari, iar cea mai buna dovada este prezenta an de an, a muzicienilor din intreaga lume, precum si recunoasterea valorilor romanesti la nivel mondial.


 • Luigi Gageos

  director

 • Petru Stoianov

  vice-presedinte

 • Margareta Paslaru

  artista

 • Bogdana Horatiu

  event coordinator & management

 • George Man

  director executiv concurs clasic

 • Delia Pufu

  comitetul de organizare

 • Emanuela Ivan

  organizing committee

 • Loredana Helgiu

  web development

 • Bogdan Voiculescu

  graphic designer

 • Echipa voluntari

Artisti

Music, of course, is what I hear and something that I more or less live by. It's not an occupation or profession, it's a compulsion.
Duke Ellington

La Bucharest International Jazz Competition 2019 au fost acceptate in Semifinala 16 trupe cu muzicieni din 13 de tari: Australia, Azerbaidjan, Bulgaria, Franta, Germania, Italia, Japonia, Luxemburg, Polonia, Rusia, S.U.A., Turcia, Ucraina.

aplicatii pentru 2020

Program

We all do 'do, re, mi', but you have to find the other notes yourself.
Louis Armstrong

Bilete

Jazz is the only music in which the same note can be played night after night but differently each time.
Ornette Coleman

11

mai

agenda evenimente
 • Caffe Festival Ibis

  Biletele se pot achizitiona online de pe iabilet.ro

12

mai

agenda evenimente
 • Caffe Festival Ibis

  Biletele se pot achizitiona online de pe iabilet.ro

13

mai

agenda evenimente
 • Bucharest International Jazz Competition

  Biletele se pot achizitiona online de pe iabilet.ro sau de la Sala Dalles

 • Caffe Festival Ibis

  Biletele se pot achizitiona online de pe iabilet.ro

14

mai

agenda evenimente
 • Bucharest International Jazz Competition

  Biletele se pot achizitiona online de pe iabilet.ro sau de la Sala Dalles

 • Caffe Festival Ibis

  Biletele se pot achizitiona online de pe iabilet.ro

15

mai

agenda evenimente
 • Bucharest International Jazz Competition

  Biletele se pot achizitiona online de pe iabilet.ro sau de la Sala Dalles

 • Caffe Festival Ibis

  Biletele se pot achizitiona online de pe iabilet.ro

16

mai

agenda evenimente
 • Bucharest International Jazz Competition

  Biletele se pot achizitiona online de pe iabilet.ro sau de la Sala Dalles

 • Caffe Festival Ibis

  Biletele se pot achizitiona online de pe iabilet.ro

17

mai

agenda evenimente
 • Caffe Festival Ibis

  Biletele se pot achizitiona online de pe iabilet.ro

18

mai

agenda evenimente
 • Gala EUROPAfest 2019

  Biletele pot achizitiona online de pe iabilet.ro sau de la Teatrul Odeon – casa de bilete sau online

Parteneri

Life is not about finding our limitations, it's about finding our infinity.
Herbie Hancock

Bucharest International Jazz Competition, eveniment din cadrul EUROPAfest, se desfasoara sub Inaltul Patronaj al Altetelor Lor Regale Principesa Margareta si Principele Radu.

organizatori

co-organizatori

parteneri principali

parteneri

multumiri speciale

parteneri media

Media room

Jazz is music made by & for people who have chosen to feel good in spite of conditions.
Johnny Griffin

EUROPAfest 2016 lanseaza al doilea eveniment Bucharest International Jazz Competition 14 – 21 mai 2016

EUROPAfest lanseaza editia nr. 10 a Bucharest International Jazz Competition, unul dintre evenimentele de jazz cele mai apreciate, deopotriva de public si specialisti, cotat de BBC intre primele 3 concursuri de jazz din Europa.

vezi | descarca

8 zile de 100% jazz EUROPAfest – Bucharest International Jazz Competition

Intre 16 si 23 mai capitala vibreaza pe ritmuri de jazz. Bucharest International Jazz Competition, aflat la editia cu nr. 9 reuneste in Semifinala 15 dintre trupele de jazz ale momentului din tot atatea tari: Australia, Austria, Canada, Coreea de Sud, Es

vezi | descarca

EUROPAfest 2015 lanseaza primul eveniment Bucharest International Jazz Competition 16 – 23 mai 2015

EUROPAfest lanseaza editia 2015 a Bucharest International Jazz Competition, unul dintre evenimentele de jazz cele mai apreciate, deopotriva de public si specialisti, cotat de BBC intre primele 3 concursuri de jazz din Europa. Perioada de aplicatii e desc

vezi | descarca

EUROPAfest – Bucharest International Jazz Competition 22 trupe din 21 de tari - Europa, SUA, America de Sud Bucurestiul devine capitala jazz-ului mondial

Intre 17 si 24 mai Bucurestiul vibreaza pe ritmuri de jazz. Bucharest International Jazz Competition, desfasurat sub egida EUROPAfest aduce pe scenele Capitalei 22 de trupe din 21 de tari: Bulgaria, Canada, Cipru, Columbia, Estonia, Finlanda, Frant

vezi | descarca

EUROPAfest 2014 peste 20 de ani de muzica buna It’s all about live quality music !

Anul acesta sarbatorim 21 de ani de EUROPAfest. 21 de ani in care jmEvents a oferit publicului larg un festival care se remarca prin muzica live, profesionalism si eleganta. Directorul festivalului, dl. Luigi Gageos declara: ”Am creat EUROPAfest cu pas

| descarca

Margareta Paslaru si jazzistul american Mike Davison sustin in cadrul EUROPAfest 4 workshopuri

EUROPAfest, gazduieste anul acesta 4 workshopuri sustinute de doua personalitati de seama din lumea artistilor nationali si internationali. Workshop: Margareta Paslaru 22 mai | “Repetitie Generala“ 20:00 | Ibis Caffe Avand ca motto: “In tinerete ne str

vezi | descarca

Incepe Bucharest International Jazz Competition So, you think you can jazz?

Intre 17 si 24 mai Bucurestiul vibreaza pe ritmuri de jazz intr-o nota unica si efervescenta, reunind trupe din USA, Germania, Marea Britanie, Italia, Polonia, Finlanda, Israel, Columbia, Ungaria, Cipru, Mexic si Romania. Bucharest International Jazz Comp

vezi | descarca

Contact

I sing like I feel.
Ella Fitzgerald

  Adresa     C.P. 13 - 63 

                  Bucuresti 13 

              0740 759 566

              0213 236 600

    office@jmEvents.ro